Referenciák - Zalakomári Óvoda

Telepítve: 2018. nyár

Helység: Zalakomár

Részletek:

118 m2 öntött gumiburkolat került kialakításra, amin 3 különböző figura került elhelyezésre. A burkolat 2 rétegből áll: 1 cm színes EPDM fedőréteg, alatta az eszköz esésmagasságából adódóan 4 cm SBR gumi granulátum. Az alépítmény 30 cm 2-55 durva ágyazati réteg, tömörítve.
Eszközök leírása: az eszközbeszerzés során terveztünk egy Oxi torony kombinációt alagúttal, csúszdával és játszóházzal, melyet már 3 éves kortól használhatják a gyerekek. A torony elemei: 9x9 cm-es támoszlopok alumínium ötvözetből (EN AW 6060), 112x112 cm-es csúszásmentes polietilénből padló alumínium kerettel. A játék összesen 5 bástyából áll: kettő 84 cm magasan van, egyik kupola-tetővel és egy tető nélküli. Kettő másik torony szintén kupola-tetővel van ellátva, ezek a bástyák 144 cm magasságban vannak. Az ötödik torony talajszinten található, ami egy kisebb játszóház sátortetővel. A két 84 cm-es és a 144 cm-es bástyákra megdöntött mászófal segítségével tudnak felmenni a gyerekek. A kúp alakú tetővel ellátott 84 cm-es bástyához 2 korongokból álló egyensúlyozó járófelület és egy közös lépcső (45cm magasságban) vezet. A 144 cm-es bástyához egy spirál rozsdamentes acélból készült tűzoltólétra tartozik. Egy-egy hagyományos csúszda van az alacsonyabb és a magasabb bástyánál, valamint egy 80 cm átmérőjű alagút-csúszda tartozik még a magasabban levő toronyhoz. Az egymástól különálló bástyákat egyik megoldásként alumínium korlátra felfüggesztett háló kapcsolja össze, másik megoldásként pedig egy 80 cm átmérőjű alagút-híd teremti meg a kapcsolatot. A földszinti részeken egy-egy műanyag fal panelen elérhető egy amőba játék és egy forgógömbökből álló játék is. A játszóházban műanyag padok vannak felszerelve, ahol a gyerekek egy kis eladó standot is kialakíthatnak maguknak. Minden torony lépcső rozsdamentes acél konzolokkal van felszerelve. A kupola és a sátortető, a mászó falak, a padlózat, a korlátok, fali játékok, a cső csúszda és a csőhíd elemek mind polietilénből készültek. Az összes PE-rész tömegben festett és UV-sugár ellen védett, így a szín nem fakul ki. A polietilén hőálló, nem deformálódik, megtartja az optimális csúszási ellenállást, és 100% -ban újrahasznosítható. A szabadon álló oszlopokat PE sapkák védik. Horganyzott csavarok műanyag védősapkával vannak ellátva. Minden műanyag alkatrész újrahasznosítható.
2. Mamut torony, színes játszótéri felszerelés a 2-6 éves gyermekek számára. Ez az oroszlán és a tengeri rák kombinációja. A vár két részből áll, amelyeket egy íves híd köt össze. Az első rész egy 85 cm magasságban elhelyezkedő platformból áll, amely egy könnyen megközelíthető lépcsőn keresztül érhető el. A platformot rozsdamentes acéllemez „rák” csúszda segítségével lehet elhagyni, ami oldalfalakkal van ellátva vagy egy spirál tűzoltó mászórúddal. A második rész egy platformból áll szintén 85 cm-en. Ez a platform könnyen megközelíthető lépcsőn keresztül, egy mászó-fallal, ami műanyag hegymászó markolattal ellátott vagy színes mászó hálóval. A hegymászó háló tetején kerek oroszlán-fejjel ellátott bejárat van, amelyen keresztül a gyerekek kúszhatnak. A padlózat vastagsága 22 mm. 9 x 9 cm-es vörösfenyő oszlopok tartják az egész szerkezetet. A fém-alkatrészek rozsdásodás ellen kezeltek, a csavarok virág alakú védősapkával védettek. A mamut-torony nagyrészt földbe rögzített, és fűre helyezhető.
3. Körhinta 3 és 10 év közötti gyermekek számára készül. A korlát körbefutó, 33 mm átmérőjű poliészter bevonatú fémcsőből áll.A gyerekek két félkör alakú polietilénből készült padon ülnek, amiket három ponton rögzített fémtartó konzolok tartanak. A járófelületet egy csúszásgátló lemez borítja. A központi kormánykerék lehetővé teszi a gyerekeknek, hogy meghatározzák a forgási sebességet. A körhinta karbantartást nem igénylő rotációs mechanizmussal, dupla golyóscsapágyakkal forog. Minden fém-alkatrészt rozsdásodás ellen kezeltek, a csavarok pedig virág alakú védősapkával borítanak be.
4.Tengeri mászóka, négyszögletű hegymászó egység a 6-12 éves gyermekek számára nyújt szórakozást. A mászóka 3 m x 2,10 méteres téglalap alakú területen helyezkedik el. Számos játékelem van minden oldalról. Van egy hegymászó háló, mászó-háló gumikkal, műanyag hegymászó falfelület fogantyúkkal és egy fix létrával, egy mászó kötél és egy kötél létra. A tetőn van egy mászó háló, ott ülhetnek vagy átkúszhatnak egy másik oldalra a gyerekek. A kerekített oszlopok talajhoz egy fém alap támasztékkal rögzítve állnak. Minden csavart műanyag védősapka borít.
5.Napvitorla, sokoldalúan használható árnyékoló. Napvitorlát rozsdamentes acél oszlopok tartják. Az oszlop tetején rögzítő szem, az alján egy talp van 4 db furattal. A tartóoszlopot beton alapzatba kell lefúrni, majd a karabiner alkalmazásával a napvitorlát rögzíteni lehet.

Telefon: +36 93 536 770
Telefax: +36 93 536 771
8800 Nagykanizsa,
Berzsenyi u. 2/A